Doğada Öğretim Modelleri kursu Osmaneli Belediyesi Kültür-Sanat konağında gerçekleştirildi.
“Orman Okulu Yaklaşımı ve Doğada Öğretim Modelleri Kursu”, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) kapsamında, 2237 - A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği ile yürütülmektedir.
Proje etkinliklerinde, konusunun uzmanı 6 farklı üniversitede görev yapan eğitmenler görev almaktadır. Orman Okulu konularında yüksek lisans ve doktora eğitimlerine devam eden lisansüstü öğrencileri ile bu konuya meraklı lisans öğrencileri ve araştırma kurumlarında araştırmacı olarak görev yapan araştırmacılar hedef kitlesidir.
Prof. Dr. Yunus Söylet İçmeler Tesisleri'nde çoğunluğu fen bilgisi öğretmeninden oluşan, aralarında yüksek lisans öğrencilerinin de bulunduğu 20 katılımcıya, eğitimciler tarafından teorik ve uygulamalı bilgiler aktarılıp çeşitli akıl ve zeka oyunları öğretiliyor.
Orman okulu projesi çocukların dört duvardan doğaya alındığı, görerek, dokunarak, yaşayarak bir öğrenme modelidir. Sanatsal eğitimler, matematiksel eğitimler, müziksel eğitimler, doğa eğitimleri, doğada oyun etkinlikleri, kamp kurma, kampta yaşam uygulamaları ve doğanın bir biyoloji, kimya, fizik, matematik, felsefe olduğunun farkında olunduğu bir eğitim şeklidir.
OSMANELİ BELEDİYESİ TEHLİKESİZ ATIK GERİ KAZANIMI TESİSİ
Ayrıca Bilecik ili Osmaneli İlçesi İnönü mahallesi 900 ada,42 ve 43 nolu parselde 8.682 m2 alan üzerinde Osmaneli Belediyesince gerçekleştirilecek olan 460.000 ton/gün kapasiteli tehlikesiz atık geri kazanımı, 130 ton/saat beton, 95 ton/saat parke üretimi kapasiteli, döküm kumu baca briket üretimi tesisi ile ilgili olarak ÇED gerekli değildir kararı belgesi Belediye Başkanımız Münir ŞAHİN’e takdim edilmiştir.