BİLECİK VALİLİĞİ WEB SİTE HABERİ
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKAN YARDIMCISI BALTA, BİLECİK'TE
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Bozüyük ilçesinde düzenlenecek "Bozüyük'te kentsel dönüşüm devam ediyor" konulu bilgilendirme toplantısına katılmak üzere Bilecik'e geldi.
Bakan Yardımcısı Balta'yı Valilik önünde Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım ve AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş ile diğer yetkililer karşıladı.
Valilik anı defterini imzalayan Bakan Yardımcısı Balta, Vali Nayir'dan kent hakkında bilgi aldı. Bakan Yardımcısı Balta ziyarette yaptığı açıklamada, Bilecik'in coğrafi ve nüfus olarak küçük göründüğünü ancak gönüllerdeki büyüklüğünün daha farklı olduğunu söyledi.
Türkiye'de son 12 yıldaki gelişmelere bakıldığında Bilecik'te de bu gelişmelerin görüldüğünün altını çizen Balta, şunları kaydetti:
"Kentsel dönüşüm belki insanlarımızın kafasında çok önemli gözükmüyor ama bu zihniyet değişikliğinin yaşanması lazım. Ülkemiz bir afet ülkesi. Riskli yapılarımız, alanlarımız ve binalarımız var. Bizim amacımız, sosyal devlet anlayışına uygun olarak vatandaşlarımızın rahat, huzurlu ve güvenli mekanlarda yaşamasını temin etmektir. Biz, bakanlık, devlet ve hükümet olarak öncülük yapıyoruz. Her yönden bizim üzerimize düşen ne varsa sorumluluğu yerine getirmek zorundayız ve yerine getiriyoruz ama yetmez. Belediyelerimiz taşın altına elini koyması lazım, sivil toplum kuruluşlarının bu işe önem vermesi lazım. Ama en önemlisi vatandaşımızın bu işe çok önem vermesi ve riskli alanlardaki binaları yenileme de kolaylıklar sağlamalı. Bu esasında bizim vatandaşımıza yapacağımız bir hizmet. Yapacağımız binalar, sadece yenileme değil, çevreye duyarlı binalar yapmak istiyoruz. En önemlisi vatandaşımızın huzurlu, sağlıklı ve güvenli yaşamasını sağlıyoruz. Yarın deprem olduğu zaman binaların enkazlarından sağlıklı insan çıkardığımız zaman bunu başarı saymamamız lazım. Önemli olan insanlarımızı bu enkazların altına bırakmamak. Böyle ortamları şimdiden dizayn edip, sağlıklı, güvenli binalar yapmalıyız. Bu işin muhalefeti yok, bu işin iktidarı da yok, 77 milyon insanın sorunu. Biz burada iktidarıyla, muhalefetiyle hep beraber olup, kentsel dönüşüm çalışmalarında başarılı olmak zorundayız, bunun siyasi yönü yoktur. Burada herkesin elini taşın altına koymasını istiyoruz. Birebir vatandaşımıza anlatarak, bu işin önemini onlarda kavradıktan sonra işi hep beraber başarmak zorundayız. Yoksa tek taraflı "yaptım oldu" anlayışıyla bu işi yapmak istemiyoruz."
Vali Nayir, ziyaret anısına Bakan Yardımcısı Balta'ya Osmanlı armasının bulunduğu tabak hediye etti. Balta, burada bir süre sohbet ettikten sonra Osmaneli ilçesinde incelemede bulundu.
Bozüyük ilçesinde düzenlenen "Bozüyük'te kentsel dönüşüm devam ediyor" konulu bilgilendirme toplantısına katılan Bakan Yardımcısı Balta, Vali Nayir, Bozüyük Kaymakam Vekili Eyüp Kaykac ve beraberindekilerle, Yeni Mahalle Arıklar Caddesi'nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 4 katlı yığma yapının yıkımına katıldı.
Bakan Yardımcısı Balta, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde personel ile yaptığı toplantının ardından Şeyh Edebali Türbesini ziyaret etti.
|
YEREL BASIN HABERLERİ
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKAN YARDIMCISI BİLECİK'TE
“Bizim amacımız vatandaşlarımızın rahat, ve güvenli mekanlarda yaşamasını temin etmek”
26 Haziran 2014 Perşembe 19:44
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısı çerçevesinde Bozüyük’te katılacağı toplantı öncesinde ziyaretler gerçekleştirerek önemli açıklamalar yaptı.
İlk olarak Vali Ahmet Hamdi Nayir’i makamında ziyaret eden Balta, Valilik Konağı önünde Vali Ahmet Hamdi Nayir, vali yardımcıları, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Akat ve İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru tarafından karşıladı.
Valilik binasında bulunan "Şeref Defterini" imzalayan Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir'in makamına geçti.
Burada basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Yardımcısı Balta, Bilecik'in coğrafi olarak küçük bir şehir olduğunu, ama gönlündeki büyüklüğünün çok farklı olduğunu belirtti.
Balta, "Ben 1989 yılında kısa dönem asker olarak, acemi er olarak Bilecik'e gelmiştim. 1989 ile 2014 arasında dağlar kadar fark var. Özellikle son 12 yılda Türkiye'deki gelişmelere baktığımız zaman Bilecik'e girerken de bu gelişmeleri görüyoruz. Bir tarafta hızlı trenin inşaatı, bir taraftan yol ama bizim Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzle sohbetimizde 6 Organize Sanayi Bölgesinin ilimizde olması her alanda tarihi derinlikleri olan zenginlikleri olan bir ilimiz. Bunun yanında da belki etrafındaki iller gelişmiş, ama buna paralel olarak da Bilecik'te gelişme yönünde bayağı bir yol kat etmiş. Böyle bir ilimizde elbette bizim de Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı olarak sorumluluklarımız var. 6 Organize Sanayi bölgesinin olması bunun yanında da Türkiye de sizlerin de her zaman izliyorsunuz afet riskiyle alakalı kentsel dönüşüm çalışmaları. Bu konuyla alakalı özellikle il müdürlüğümüzün yaptığı programlar içerisinde Bozüyük ilçesini ziyaret edeceğiz" dedi.
"KENTSEL DÖNÜŞÜM TOPLANTILARI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"
Konuşmasının devamında Bozüyük'te "Kentsel Dönüşüm" adı altındaki toplantının çok önemli olduğu vurgulayan Muhammet Balta, "Belki insanlarımızın kafasında önemli gözükmüyor ama bu zihniyet değişikliğinin yaşanması lazım. Ülkemiz bir afet bölgesi. Özellikle afet denildiği zaman deprem geliyor akla. Aktif deprem faylarının, 24 bin kilometre uzunluğundaki bu fayların olduğu yerlerde nüfusumuzun büyük çoğunluğu, yüzde 90'ı üzeri buralarda yaşıyor. Riskli yapılarımız var, risk alanlarımız var. Van Depreminden sonrada sayın Başbakanımızın talimatıyla 6306 Sayılı, afet riski taşıyan alanlar ile ilgili dönüşüm yasası çıktı. Bizim amacımız sosyal devlet anlayışını uygun olarak vatandaşlarımızın rahat, huzurlu ve güvenli mekanlarda yaşamasını temin etmektir. Biz bakanlık olarak, devlet olarak, hükümet olarak öncülük yapıyoruz. Bu sebeple Türkiye'de toplantılar yapıyoruz. Ama biz çok erken unutan bir milletiz. Van depreminden sonra bir hızla başladık, insanların kafasında bu oluştu ama unutmaya başladık. Bunu unutmamamız lazım. Depremin afetin ne zaman olacağı belli değil. Bunu sürekli canlı tutmak lazım, sürekli insanlarımız zihinlerinde, beyinlerinde canlandırmak lazım. Neden derseniz afet olduktan sonra insanlarımız sevdiklerimiz öldükten sonra geri gelmiyorlar. Ama maddi olarak Van Depremini hatırlayarak 11 ay gibi kısa bir süre içerisinde 15 bin konut yapıldı, ama 650 vatandaşımız geri gelmedi. Burada da özellikle biz bu işin yasal alt yapısını hazırladık. Bu işi yapan insanlara yapan belediyelerimize yardımlarda bulunuyoruz. Onları da toplantıda açıklayacağız ayrıntıya girmek istemiyorum. Ama her yönde bizim üstümüze düşen ne varsa bu çalışmalarda da üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek zorundayız. Belediyelerimiz bu işin altına, taşın altına ellerini koymaları lazım, hatta vücudunu koymaları lazım. Sivil toplum kuruluşlarının bu işe önem vermesi lazım. Basınımızın bu işe çok önem vermesi lazım. Ama en önemlisi vatandaşımızın bu işe çok önem vermesi lazım ve bu riskli alanlardaki binaların yenilenmesinde kolaylıklar sağlaması lazım. Bu esasında bizim vatandaşımıza yapacağımız bir hizmet. Belki işin başında bazı şeyler vermek istemiyor. Ekonomik yönden zorluk derecesini yaşamak istemiyor. Şu bekleniyor belki de, evlerimiz yapılsın yeni evler bize teslim edilsin ama herzaman şunu söylüyoruz biz eski arabayı değiştirmeye gittiğiniz zaman bir fark veriliyor. Burada işin esası yapacağımız binalar sade yenileme değil, binaların yenilenmesi değil çevreye duyarlı binalar yapmak istiyoruz. Eskiye göre bu binaların değeri daha fazla artıyor. En önemlisi vatandaşımızın sağlıklı, huzurlu, güvenli yaşamasını sağlamaktır" dedi.
"DEPREMLERDE JAPONYA'YI ÖRNEK VERİYORUZ ORADA BİNALAR SADECE SALLANIYOR"
Konuşmasının sonlarında, "Kentsel Dönüşüm" de binaların eskiye göre değerinin daha fazla arttığını, en önemli unsurun sağlıklı, güvenli yaşama sağladıklarını belirten Balta, "Yani hep şunu söylüyor, büyük ülkeleri, Japonya'yı örnek veriyoruz. Japonya'da deprem oluyor sadece binalar sallanıyor. Biz şunu söylüyoruz deprem olduğu zaman binaların enkazlarından sağlıklı insan çıkarttığımız zaman bunu başarı saymamamız lazım. Önemli olan insanlarımızı bu enkazlarına altına bırakmamak lazım. Yani böyle ortamları şimdiden dizayn edip sağlıklı güvenilir binalar yapmak lazım. Bizim amacımız hedefimiz bu. Esas düşüncemiz bu düşünce ile beraber Bilecik ilimize geldik. Hem ecdadımızın kokusunu almaya geldik, onu da söyleyeyim. Burada çok değerli valimiz ekibimiz var. Onlarla birlikte burada bir çalışmalar yapıp inşallah Bilecik ilimize yapılacak olan çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum. Değerli belediye çalışanlarımızla personelimizle bizim mesai arkadaşlarımızla il genel meclisi başkanımızla siyasi partimizi temsilen il başkanımızla ziyaretlerimize inşallah devam edeceğiz. Bu kentsel dönüşüm değil rant dönüşümüdür diye. Değerli arkadaşlar bu işin muhalefeti yok, bu işin iktidarı da yok bu bütün toplumun sorunu, 77 milyon insanın sorunu. Biz burada ikitidarı ile muhalefeti ile hep beraber olup bu kentsel dönüşüm çalışmalarında başarılı olmak zorundayız. Bunun siyasi yönü yoktur amaç burada insanımızı sağlıklı, huzurlu, güvenli yaşamasıdır. Burada herkesin elini taşın altına koymasını istiyoruz” dedi.
“BU İŞİ HEP BERABER BAŞARMAK ZORUNDAYIZ”
Gazetemiz Editörü Cafer Elmas’ın Bakanlık olarak Bilecik’e kentsel dönüşüm için herhangi bir çalışmanız veya bütçe ayırmanız olacak mı? şeklindeki soruyu Muhammet Balta, “Kentsel dönüşüm denildiği zaman özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığını zannediyor insanlar. Esasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu işin alt yapısını hazırlamış, yasal alt yapısını hazırladıktan sonra burada bu işi yapan insanlar hem kredi desteği alıyor bunun yanında faiz desteği veriyor. Taşınacaksa vatandaşımıza bu desteği veriyor. Uzun vadeli kredilerden faydalanması ile alakalı öncülük yapıyor. İşin esası şu, bu işin temel aktörü Belediyelerdir. Ama Belediyelerin de bu işi yapabilmesi için vatandaşlarımızın da bu işe duyarlı olması lazım. Yani sonuçta bir Belediye bir bölümü kentsel dönüşüm alanı ilan ettiği zaman oradaki insanlarında rızasını almak lazım. Tabi kısa vadede bazı yerlerde sıkıntılar olabilir ama bizim görevimiz böyle toplantılarla bunu birebir vatandaşımıza anlatarak bu işin önemini onlarda kavradıktan sonra bu işi hep beraber başarmak zorundayız. Yoksa tek taraflı oldu anlayışıyla biz bu işi yapmak istemiyoruz. Yani biz geldik Bilecik’te şurayı kentsel dönüşüm alanı ilan etmek istiyoruz öyle bir şey yok, bu işi anlatacağız, insanlarımıza anlatmamız lazım ve insanlarımızın da bu işe ikna olması lazım. İkna olmuyorsa eksiklik yine bizde insanımızda değil. Biz bu anlayışla bu işi başarmak istiyoruz. Yoksa diğer taraftan zoraki ceberrut devlet anlayışıyla beraber yıkacağız falan öyle bir anlayışımız yok. İkna edeceğiz, tek tek anlatacağız, toplantılar yapacağız ve burada başarıda en önemli şey insanlarımızdaki bu zihniyet değişikliğini hep beraber yaşaması. Bunu yaşadıktan sonra problem yok. Bu biliyorsunuz çok büyük bir maliyettir. Yani Türkiye’de 20 milyon civarında konuttan 6.5 milyon konutu riskli olarak görüyoruz. 6.5 milyon konutunda maddi olarak değeri 400 milyar dolar civarında. Herşey ekonomiye dayalı , Allah’a şükürler olsun ülkemiz daha önce çok büyük sıkıntılar vardı memuruna maaş veremeyecek durumdaydı ama 11-12 yıllık görev içerisinde 600 bin konut yaptık dile kolay ve insanlarımıza teslim ettik. Şimdi neyi hedefliyoruz siyaseten de çok büyük bir risk ama canımız yandı bizim. Marmara depreminde 18 bin vatandaşımız rahmetli oldu. Ateş düştüğü yeri yakar, o vatandaşlarımızın yakınlarını kaybeden insanlara sorsaydınız evinizmi, oğlunuzmu, kızınızmı, eşinizmi diye sorsaydınız elbette eşini, oğlunu, kızını tercih edecektir. Devlet kadar vatandaşlarımızda fedakarlık yapacak. Esasında uzun vadede vatandaşlarımız karlı çıkacak bu işten. Evini yenileyecek, çevreye duyarlı bir ev olacak, evlerimiz genelde engelli engelsiz evler olacak. Asansörü olacak, yangın merdiveni olacak, otoparkı olacak, yeşil alanı olacak yani bizim amacımız bu. Ülke olarak eğer biz 2023 hedeflerimizde gayrisafi milli hasıladan pay alacaksak şimdi bu zenginsiniz ama yaşadığınız mekan çok kötü durumda biz bunları değiştirmek zorundayız. Ama bunlarında tekrar altını çiziyorum, bunları böyle çok fazla büyütmeden işte şunu yapıyoruz, bunu yapıyoruz diye vatandaşımızı rencide etmeden, vatandaşımızın rızasını alarak, onlarla birlik bütünlük içerisinde toplumun bütün dinamikleri biraraya gelerek bu işi başarmak istiyoruz. Başarı hepimizin olması lazımki burada yaptığımız işten bir zevk alalım" dedi.
Konuşmaların sonunda Vali Ahmet Hamdi Nayir'in Bakan Yardımcısı Muhammet Balta'ya Bilecik hatırası bir plaket verdi.
Bakan Yardımcısı Balta, daha sonra Osmaneli'ye hareket ederek Belediye Başkanı Münür Şahin ile biraraya geldi. Ziyaretinin ardından tekrar Bilecik'e dönen Balta, AK Parti İl Başkanlığı, Bilecik Belediyesi’ni ziyaret etti.
Kent Ormanı’nda öğle yemeğine katılan Balta, Bozüyük'e geçerek burada Kentsel Dönüşüm bilgilendirme toplantısına katıldı.
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta; "Bilecik'e vefa borcumuz var" dedi.
H. Türker ÇOBAN
Bilecik'e gelerek bir dizi temaslarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Belediye Başkanı Selim Yağcı'yı makamında ziyaret etti. Ziyaretinde Bakan Yardımcısı Muhammet Balta'ya Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Akat eşlik etti.
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta'ya Bilecik ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, projelerini ve çalışmalarını anlattı.
"HAYAL DENİLEN PROJELERİ GERÇEKLEŞTİRDİK"
Başkan Yağcı şöyle konuştu; "Mermer ve seramik rezervleri konusunda Türkiye'nin çok önde gelen illerinden birisi. Bu anlamda gerekli sanayi kuruluşlarımızın da olduğu illerden biri. Kuruluşun ve kurtuluşun beşiği ama günümüz şehirciliği anlamında 10-12 yıl öncesine baktığımızda oldukça zaman kaybedilmiş. Özellik ve güzelliklerini çok fazla gündeme getirememiş olan şehirlerden birisi. Büyükşehirler arasında kalmış şehirlerden birisi. Büyükşehirler bu zamana kadar bizim imkanlarımızı sormuşlar hem soymuşlar ama bugün büyük şehirler hem doldular, hem taştılar.
Biz kendimize ait olan özellik ve güzellikleri iyi değerlendirerek, güzel konseptler oluşturarak inşallah bu büyük şehirlerdeki birikimleri de kullanarak bir yapılaşma içerisindeyiz. Biz Bilecik'te 11 yıllık belediyecilik süremiz içerisinde genel idare bazında da baktığımızda, şehrimizin hayal denilen tüm projelerini gerçekleştirdik. İnşallah geçmiş dönemde Bilecik'in siyaset gündeminde olan birçok konuyu bugün gerçekleştiren bir siyasi iktidarın mensubu olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Belediyecilik anlamında baktığımızda; biz geldiğimizde 3,5 milyon geliri olan 28 milyon borcu olan bir belediyeyi aldık. Ruhsal doku noktasında da ciddi zaafiyetleri vardı. Ama geçen 10 yıllık süreç içerisinde başta şehirin alt yapısı olmak üzere, Türkiye'nin en sağlıklı alt yapısı olan şehirlerinden birisi haline getirdik. Bugün Bilecik'in hangi sokağına giderseniz, halkımıza sözümüz vardı; '2014'e geldiğimizde adım attığınız her yer sıcak asfalt ve parke olacak' dedik. Arkadaşlarımızla el ele vererek bu noktaya getirdik. Bu zaman kadar biz Bilecik'te şehircilik adına olan şehir dokusunu güçlendirme ve eksiklikleri giderme noktasında çabalar harcadık ve bir noktaya getirdik.
Artık yeni dönemde vizyonumuz, planımız, projemiz yeni şehir dokusunu oluşturmak. Şehirin genişleme alanlarını tespit edip, geleceğe hazırlama noktasında hamleleri yapmayı arzu ediyoruz. "
"BİLECİK EN AZ BOZULAN İLLERDEN BİRİ"
Başkan Yağcı'nın verdiği bilgileri dikkatle dinleyen Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Bilecik'te gerçekleştirdiği ziyaretlerden izlenimlerini anlattı.
Bakan Yardımcısı Muhammet Balta Bilecik ve İlçelerinde görev yapan belediye başkanları ile görüşmelerinden notlar aktarırken; "Bizler de şu saate kadar Bilecik'te çok olumlu gelişmeler olduğunu gördük. Bunun yanında da şu saate kadar görüştüğümüz belediye başkanlarımızla onların da heyecan dolu olduğunu onların da şehirlerine hakim olduklarını, şehirlerinin etrafındaki metropollerle, oradan nasıl faydalanmak gerektiğini, onları düşünmeleri bile Bilecik'in geleceği açısından çok olumlu bir düşünce. Sayın başkanımızla şimdi değil, daha önceden beri tanışıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak bizlerle sürekli irtibatta. Bizler de elimizden geldiğince yardımlar yaptık Bilecik'e. Elbette ki Bilecik'e vefa borcumuz var. Kaldı ki ecdadımızın kokusunun en yoğun olduğu şehirlerden biri Bilecik.
Öğleden önce Osmaneli ilçemize uğradım. Osmaneli'ndeki o tarihi dokuyu gördüm. Bunun yanında Osmaneli'nin doğa güzelliklerini, yerel yiyecekleri de önemli. Bilecik bu büyük metropol illerin tam ortasında bir merkezde kalıyor. Bilecik ve ilçeleri şehircilik anlamında da en az bozulan illerden biri. Doğal güzellikleri, tarihi güzellikleri var. En önemlisi insan yapısı. Çok güzel bir insan yapısı var; güler yüzlü, misafirperver. Ulaşımı rahat." şeklinde konuştu.
"YATIRIMCI İÇİN CAZİBE MERKEZİ"
Metropellerin sıkıntılarına karşı Bilecik'in avantajlarını sıralayan Bakan Yardımcısı Balta, Bilecik'in hem turizm hem de sanayi açısından önemli kentlerden biri haline geleceğini söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta şöyle konuştu; "Metropoller imar açısından, şehirleşme açısından daha fazla bozulan, çarpık kentleşmenin olduğu yerler. Büyük şehirlerde yaşamak çok zor. Sadece trafiğe takılmak bile insanlar için çok büyük bir eziyet. Esasında burasının en önemli geleceği turizmde. Haftasonları o büyük şehirlerde bunalmış olan insanlar ulaşım rahatlığı ile birlikte doğa güzellikleri, tarihi ve buradaki güzellikleri görmek hatta burada bir kahvaltı yapmak için bile insanlar buraya gelebilirler. Ama özelllikle turizm alt yapısını çok iyi oluşturmak lazım. Ama belediye başkanlarımız bir anda bu işe girmezler. Önce çevresel sorunları hallederler. Şİmdi turizmi konuşuyorlar. En önemli şeylerden birisi bu. Temiz olmazsa turist bir daha gelmez. Şu anda ilçelerimizde bile kanalizasyonunu, atık su arıtma tesisini yapmış. Artık alt yapıyı tamamlamış. Şimdi de butik evler, oteller yapmayı planlıyor. Bu Bilecik için çok önemli bir olay. Belediye başkanımızın da tecrübesi var. Zaten şehrin fotoğrafını çekmiş, eksiklerini ortaya çıkarmış. Onların üzerine inatla gidiyor, çözmeye çalışıyor. Bunun yanında özellikle yeraltı zenginlikleri açısından da, madencilik açısından da çok zengin bir şehir. Altı adet organize sanayi bölgesi olan. Yollarımız da yapıldı bununla birlikte inşallah bu bölgelere yatırım yapacaklar da artacak. Çünkü metropollerde sanayi kuruluşları şehirin içinde kaldı ve uzaklaşmak istiyor. Elbette ki bu bölgelerdeki organize sanayi bölgelerine gelecekler. Aynı zamanda burada fiyatların diğer metropollere göre düşük olması yatırımcı için cazibe merkezi konumunda. Hem yatırım hem turizm yönünden burası kalkınacak.
"BU ÇEVRE BİZE MİRAS"
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta; "Elbette burada iş adamlarımız çevresel sorunlara duyarlı olması lazım. Özellikle verdikleri sözleri yerine getirmeleri lazım. Getirmediği zaman da bizde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak gereğini yapmak zorundayız. Biz her zaman şunu söylüyoruz; bu çevre bize bir mirastır. Bu mirası gelecek nesillere fotoğrafını değil, koruyarak aslını teslim edelim. Bozmadan teslim edebilirsek bizim en büyük zenginliğimiz bu.
Ülkemiz her alanda bir cennet. Her bölgemizin ayrı güzellikleri var. Her ilin de kendine özgü özellikleri var. İnsan yapısı, doğal güzellikleri var. Tarihi güzellikleri, derinlikleri var. Bunları korumak ve kollamakla mükellefiz. Bu işin altından sadece yaptırımlarla kalkılamaz. Önemli olan toplumun, insanımızın da bu bilinçte olması. Yani zihniyet değişikliğinin yaşanması lazım. Biz Allah'a şükürler olsun hükümetimiz döneminde 2002'de itibaren Çevresel sorunlara duyarlılığımız katlanarak arttı.
Bazıları çevresel duyarlılık adı altında sokaklara çıkıyorlar. Biz şu ana kadar ülkede 3 milyar civarında fidan diktik. Bölünmüş yollar yaptık, her iki tarafında ağaçların içerisinden geçiyorsunuz. Bunlar iktidarımız döneminde yapıldı. Yani biz doğayı tahrip etmeden, 1 ağaç kesliyorsa yerine 100 ağaç, 1000 ağaç dikelim. Bunun yanında atıklar, atık sular doğaya serbestçe bırakılmasın diyoruz." dedi.
"KÖYLERDE KİMSE İNANMAZDI"
Geçmiş dönemlerde İl Genel Meclisi Başkanı olarak görev yaptığını söyleyen Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, çevreye verdikleri öneme dikkat çekerken; "10 yıl önce köylerden çöp toplanacak desek kimse inanmazdı. Artık köylerde çöp toplanıyor, köylerdeki insanlar şehirlerdeki insanlardan daha duyarlı hale geliyor. Bu elbetteki hükümetin başındaki sayın başbakanımızın belediye başkanlığı döneminde edindiği belediyecilik anlayışı, çevre anlayışı. Başbakanlığı döneminde de çevreye gösterdiği duyarlılık. " dedi. Bakan Yardımcısı Muhammet Balta artık vatandaşların da çevreye duyarlı hale geldiğini söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın ziyaretinin ardından Bozüyük'e hareket etti. Balta, Bozüyük’te gerçekleştirilecek ‘Bozüyük’te Kentsel Dönüşüm Devam Ediyor’ konulu bilgilendirme toplantısına katıldı.
Balta Gönülleri Aldı
Balta Gönülleri Aldı
26 Haziran 2014 Perşembe 23:24
"Bozüyük'te Kentsel Dönüşüm Başlıyor" projesi kapsamında Bilecik'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta Şeyh Edebali Türbesini ziyaret etti.
İlk Önce Şeyh Edebali Türbesini ziyaret eden Balta burada dua ettikten sonra, tarihi Orhangazi Camisini ziyaret ederek bölge ve cami hakkında bilgiler aldı. Cami ziyareti sırasında Pazaryeri'nden türbe ziyaretine gelen vatandaşla sohbet eden Balta vatandaşlara ve çocuklara gösterdiği sevgi ile tam not almayı başardı.
Sıcak kanlı tavırları ile dikkat çeken Balta daha sonra Yörük Çadırın'da Yayık ayranı içerek kısa süre dinlendikten sonra AK Parti İl Başkanlığının düzenlediği İstişare ve Danışma Toplantısına katılmak üzere hareket etti.