Balta Gönülleri Aldı
26 Haziran 2014 Perşembe 23:24
 
"Bozüyük'te Kentsel Dönüşüm Başlıyor" projesi kapsamında Bilecik'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta Şeyh Edebali Türbesini ziyaret etti.

 
İlk Önce Şeyh Edebali Türbesini ziyaret eden Balta burada dua ettikten sonra, tarihi Orhangazi Camisini ziyaret ederek bölge ve cami hakkında bilgiler aldı. Cami ziyareti sırasında Pazaryeri'nden türbe ziyaretine gelen vatandaşla sohbet eden Balta vatandaşlara ve çocuklara gösterdiği sevgi ile tam not almayı başardı.

 
Sıcak kanlı tavırları ile dikkat çeken Balta daha sonra Yörük Çadırın'da Yayık ayranı içerek kısa süre dinlendikten sonra AK Parti İl Başkanlığının düzenlediği İstişare ve Danışma Toplantısına katılmak üzere hareket etti.

 
_2807.jpeg
_2808.jpeg
 
 
_2809.jpeg
_2810.jpeg
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BAKAN YARDIMCISI BİLECİK ZİYARETLERİNE BAŞLADI

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta Bilecik gezisi ilk durağı olan Bilecik Valiliğine geldi.
Bu haber 2014-06-26 11:07:48 eklenmiş ve 342 kez görüntülenmiştir.
 
 
 

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta Bilecik gezisi ilk durağı olan Bilecik Valiliğine geldi.

Valilik Konağı önünde Bakan Yardımcısı Balta’yı Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Vali Yardımcıları, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Akat ve İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru tarafından karşıladı.,

 

 

İlk olarak Valilik binasında bulunan “Şeref Defterini” imzalayan Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ardından Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in makamına geçti. Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan Bakan Yardımcısı, Bilecik’in coğrafi olarak küçük bir şehir olduğunu ama gönlündeki büyüklüğünün çok farklı olduğunu belirtti. Balta, “Ben 1989 yılında kısa dönem asker olarak, acemi er olarak Bilecik’e gelmiştim. 1989 ile 2014 arasında dağlar kadar fark var.

 

 

Özellikle son 12 yılda Türkiye’deki gelişmelere baktığımız zaman Bilecik’e girerken de bu gelişmeleri görüyoruz. Bir tarafta hızlı trenin inşaatı bir taraftan yol ama bizim Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzle sohbetimizde 6 Organize Sanayi Bölgesinin ilimizde olması her alanda tarihi derinlikleri olan zenginlikleri olan bir ilimiz. Bunun yanında da belki etrafında ki iller gelişmiş ama buna paralel olaraktan Bilecik’te gelişme yönünde baya bir yol kat etmiş. Böyle bir ilimizde elbette bizimde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak baya sorumluluklarımız var. 6 Organize Sanayi bölgesinin olması bunun yanında da Türkiye de sizlerin de her zaman izliyorsunuz afet riskiyle alakalı kentsel dönüşüm çalışmaları. Bu konuyla alakalı özellikle İl Müdürlüğümüzün yaptığı programlar içerisinde Bozüyük ilçesini ziyaret edeceğiz” dedi.

 

 

“KENTSEL DÖNÜŞÜM TOPLANTILARI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Konuşmasının devamında Bozüyük’te yapacakları “Kentsel Dönüşüm” adı altındaki toplantının çok önemli olduğu vurgulayarak, “ Belki insanlarımızın kafasında önemli gözükmüyor ama bu zihniyet değişikliğinin yaşanması lazım. Ülkemiz bir afet bölgesi. Özellikle afet denildiği zaman deprem geliyor akla. Aktif deprem faylarının, 24 bin kilometre uzunluğunda ki bu fayların olduğu yerlerde nüfusumuzun büyük çoğunluğu nüfusumuzun yüzde 90’nı buralarda yaşıyor. Riskli yapılarımız var risk alanlarımız var. Van Depreminden sonrada sayın başbakanımızın talimatıyla 6306 sayılı afet riski taşıyan alanlar ile ilgili dönüşüm yasası çıktı. Bizim amacımız şu sosyal Devlet anlayışını uygun olarak vatandaşlarımızın rahat, huzurlu ve güvenli mekânlarda yaşamasını temin etmek için biz bakanlık olarak, devlet olarak, hükümet olarak, öncülük yapıyoruz. Bu sebeple Türkiye’de toplantılar yapıyoruz. Ama biz çok erken unutan bir milletiz. Van depreminden sonra bir hızla başladık insanların kafasında bu oluştu ama unutmaya başladık. Bunu unutmamamız lazım, depremin afetin ne zaman olacağı belli değil. Bunu sürekli canlı tutmak lazım, sürekli insanlarımız zihinlerinde beyinlerinde canlandırmak lazım. Neden derseniz afet olduktan sonra insanlarımız sevdiklerimiz öldükten sonra olmuyor. Ama maddi olarak Van Depremini hatırlayarak 11 ay gibi kısa bir süre içerisinde 15 bin konut yapıldı ama 650 vatandaşımız geri gelmedi. Burada da özellikle biz bu işin yasal alt yapısını hazırladık.

 

 

Bu işi yapan insanlara yapan belediyelerimize yardımlarda bulunuyoruz. Onları da toplantıda açıklayacağız ayrıntıya girmek istemiyorum. Ama her yönde bizim üstümüze düşen ne varsa bu çalışmalarda da üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek zorundayız. Belediyelerimiz bu işin altına, taşın altına ellerini koymaları lazım hatta vücudunu koymaları lazım. Sivil toplum kuruluşlarının bu işe önem vermesi lazım. Basınımızın bu işe çok önem vermesi lazım. Ama en önemlisi Vatandaşımızın bu işe çok önem vermesi lazım ve bu riskli alanlarda ki binaların yenilenmesinde kolaylıklar sağlaması lazım niye bu esasında bizim vatandaşımıza yapacağımız bir hizmet. İşin başında bazı şeyleri vermek istemiyor. Zorluklar içerisinde yaşamak istemiyor. Her zaman şunu söylüyoruz eski arabayı değiştirmeye gittiğiniz zaman bir fark veriliyor. Burada işin esası yapacağımız binalar. Sadece yenileme değil, çevreye duyarlı binalar geliştiriyoruz” dedi.

 

 

“DEPERMLERDE JAPONYA’YI ÖRNEK VERİYORUZ ORADA BİNALAR SADECE SALLANIYOR”

Konuşmasının sonlarında, “Kentsel Dönüşüm” de binaların eskiye göre değerinin daha fazla arttığını, en önemli unsurun sağlıklı, güvenli yaşama sağladıklarını belirterek, “ Yani hep şunu söylüyoruz, büyük ülkeleri örnek veriyoruz. Japonya’yı örnek veriyoruz. Japonya’da deprem oluyor sadece binalar sallanıyor. Biz şunu söylüyoruz deprem olduğu zaman binaların enkazlarından çıkan çıkartmakla sağlıklı insan çıkartmak başarı saymamamız lazım. Önemli olan insanlarımızı bu enkazlarına altına bırakmamak lazım. Yani böyle ortamları şimdiden dizayn edip sağlıklı güvenilir binalar yapmak lazım. Bizim amacımız hedefimiz bu. Esas düşüncemiz bu düşünce ile beraber Bilecik ilimize geldik. Hem ecdadımızın kokusunu almaya geldik onu da söyleyeyim. Burada çok değerli valimiz ekibimiz var. Onlarla birlikte burada bir çalışmalar yapıp inşallah Bilecik illimize yapılacak olan çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum. Değerli belediye çalışanlarımızla personelimizle bizim mesai arkadaşlarımızla il genel meclisi başkanımızla siyasi partimizi temsilen il başkanımızla ziyaretlerimize bugün inşallah devam edeceğiz. Kentsel dönüşüm denildiği zaman özellikle çevre ve şekilcilik bakanlığının yaptığını zannediyor insanlar. Esasında çevre ve şehircilik bakanlığı bu işin alt yapısını hazırlamış, yasal alt yapısını hazırladıktan sonra burada bu işi yapan insanlar hem kredi desteği alıyor bunun yanında faiz desteği veriyor.

 

 

Taşınacaksa vatandaşımıza bu desteği veriyor. Uzun vadeli kredilerden faydalanması ile alakalı öncülük yapıyor. İşin esası şu, bu işin temel aktörü belediyelerdir. Ama belediyelerde bu işi yapabilmesi için orada vatandaşlarımızın da bu işe duyarlı olması lazım. Yani sonuçta bir belediye bir bölümü kentsel dönüşüm alanı ilan ettiği zaman oradaki insanlarında rızasını almak lazım. Tabi kısa vadede bazı yerlerde sıkıntılar olabilir ama zamanla bunlarda halledilir” dedi.

 

 

Konuşmaların sonunda Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’ya Bilecik hatırası bir plaket verdi. Bakan Yardımcısı Bilecik Valiliği ziyareti sonrası Osmaneli’ne ziyaretleri ardından tekrar Bilecik’e dönecek. Bilecik Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ziyaretleri ardından Şey Edebali Türbesini ziyaret edecek. Kent Ormanında yenilecek yemeğin ardından Bozüyük’e geçecek olan Bakan Yardımcısı burada “Kentsel Dönüşüm” bilgilendirme toplantısı yapacak.